Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Šetření přineslo nové skutečnosti

Ve středu dne 16. září 2009 prováděli kriminalisté Obvodního ředitelství policie Praha II společně s kolegy z místního oddělení zákrok proti nebezpečnému pachateli, který jim společně s dalšími dvěma osobami ujížděl v odcizeném vozidle tovární značky Škoda Octavia. Dalším šetřením k tomuto případu vyšly najevo další zajímavé skutečnosti. 

Vozidlo, ve kterém osmadvacetiletý muž policistům ujížděl, bylo odcizeno v srpnu roku 2009 z prostoru benzinové čerpací stanice v Praze 5. Jako pachatel tohoto skutku byl následně zjištěn právě tento muž. V minulosti byl již trestán převážně za majetkovou trestnou činnost.
 
Kriminalisté zjistili, že část skutků spáchal v období od června do srpna roku 2009 převážně v obvodu Prahy 5 se svojí třiadvacetiletou společnicí. V červnu společně odcizili motorové vozidlo Škoda Fabia, v červenci si z prodejny benzinové pumpy odnesli bez zaplacení plyšové hračky, cukrovinky, doutníky a alkohol. Přibližně o týden později odcizili z vozidla tovární značky Ford příruční tašku s doklady a penězi. Ke konci července zase v jednom z barů v Praze 5 odcizili kasírtašku s penězi. Počátkem srpna odlákali pozornost prodavačky v trafice a odcizili jí tržbu. Ke konci srpna odcizili z benzinové čerpací stanice již zmíněné motorové vozidlo tovární značky Škoda Octavia. U těchto dosud prokázaných případů způsobili škodu bezmála 600 tisíc korun.
 
Za tuto trestnou činnost si mladá žena v těchto dnech vyslechla obvinění z trestného činu krádež a neoprávněné držení platební karty. Byla umístěna do policejní cely s podnětem státnímu zástupci na její vzetí do vazby. Nyní jí hrozí trest odnětí svobody v délce trvání od 2 do 8 let. Má bohaté zkušenosti z trestnou činností nejen majetkového, ale i násilného charakteru. V minulosti byla odsouzena za krádeže věcí z motorových vozidel, krádeže vozidel, ale také za spáchání několika loupežných přepadení.
 
Poslední člen zmiňované trojice je v současné době ve vazební věznici, kam byl umístěn za majetkovou trestnou činnost. Tu páchá tento mladý muž opakovaně. Naposled byl obviněn za krádež motorového vozidla.

vytisknout  e-mailem