Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Setkání

V souvislosti se středečním pietním shromážděním se pražský policejní ředitel sešel se zástupci organizací prosazujících lidská práva LGBTI+ lidí. 

V reakci na obecnou náladu ve společnosti a na útok, který se stal předminulý týden v Bratislavě, se dnes pražský policejní ředitel plukovník Petr Matějček setkal s ředitelkou organizace In IUSTITIA, o.p.s., Klárou Kalibovou, předsedkyní vládního Výboru pro práva LGBTI+ lidí Luciou Zachariášovou, zástupcem organizace Trans*parent Viktorem Heumannem a dalšími. Obecně prospěšná společnost In IUSTITIA se od roku 2009 jako jediná v ČR zabývá poskytováním sociálních a právních služeb obětem předsudečného násilí. V minulém roce s organizací pražská policie podepsala dohodu o vzájemné spolupráci, jejímž cílem je podpora obětem předsudečného násilí.


Smyslem tohoto setkání bylo ubezpečit LGBTI+ lidi a celou veřejnost, že je pražská policie připravena zajistit bezpečí všem lidem ohroženým předsudečnou kriminalitou, a s ní spojené bezpečnostní hrozby nepodceňuje.

V souvislosti se středečním pietním shromážděním si pražská policie připravila bezpečností opatření, na kterém se budou podílet policisté z řad pořádkové či kriminální služby včetně antikonfliktního týmu.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 24. 10. 2022

vytisknout  e-mailem