Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Setkání v Dobré Vodě

JIČÍNSKO - Velmi důležité jsou řádně zajištěné dveře 

Policisté na Jičínsku se snaží preventivně působit zejména na naše starší spoluobčany, kdy využívají každou možnost, aby je upozorňovali na nejrůznější zavrženíhodné praktiky podvodníků, kteří využívají jejich důvěřivosti a následně je okrádají. Rádi proto přijímají pozvání představitelů obcí na připravovaná setkání s místními seniory, kde je informují o nejčastěji používaných smyšlených legendách, které lidské hyeny nejvíce používají k oklamání vyhlédnuté oběti.

Ve čtvrtek 17. května se pracovník Preventivně informační skupiny Jičín a územně odpovědný policista z Obvodního oddělení Hořice sešel s občany obce Dobrá Voda. V místním pohostinství se úvodu ujala starostka obce, která přítomné seznámila s plánovaným odpoledním programem.

První části se ujali strážci zákona. Preventista účastníkům, za pomoci vybraných pasáží z filmové projekce „(Ne)bezpečný věk“, vysvětloval důležitost řádného uzavření vstupních dveří do jejich obydlí. Mohou se tak vyhnout přímému kontaktu s neznámou osobou, která by se, v případě bezmyšlenkovitého otevření dveří, snažila okamžitě proniknout do bytu. Tito lidé jsou velmi výmluvní a dokáží celkem lehce člověka přesvědčit o svých „dobrých úmyslech“.

Posluchači slyšeli i zobecnělé případy z poslední doby, které nyní policisté prošetřují. Obětí se opět stali důvěřiví senioři. V diskuzi se ukázalo, že někteří již mají podobnou zkušenost s neodbytností nezvaných návštěvníků.

Územně odpovědný policista místní občany v závěru seznámil s případy některých protiprávních deliktů, které se staly přímo v obci. Strážci zákona přivezli na setkání i preventivní letáčky, kde jsou mnohé další preventivní rady a doporučení.
por. Bc. Petr Janda
21. 05. 2012

Odkazy do noveho okna

Jičínsko

17. 5. Dobrá Voda 

Detailní náhled

Jičínsko

17. 5. Dobrá Voda 

Detailní náhled

Jičínsko

17. 5. Dobrá Voda 

Detailní náhled

Jičínsko

17. 5. Dobrá Voda 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem