Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Setkání s občany v Sobotce

JIČÍNSKO - Strážci zákona varovali přítomné před nejrůznějšími podvodníky 

Další příležitost, jak občany varovat před nepoctivci, jejichž jediným zvrhlým cílem je podvodně z lidí vylákat peníze, měli jičínští policisté na setkání občanů v Sobotce.

Ve středu 11. dubna odpoledne se uskutečnila beseda v místním Domově pro seniory. Úvodní slovo si vzal pracovník Preventivně informační skupiny Jičín, který také představil filmovou projekci „(Ne)bezpečný věk“. V následujícím komentáři se krátce vrátil k jednotlivým příběhům a také se věnoval aktuálním případům z poslední doby, které policisté prošetřovali. Oběťmi se bohužel zase stali důvěřiví senioři. Podvodníci si přišli za krátkou dobu na desítky tisíc korun.

Preventista důrazně přítomné varoval před placením neočekávaných zásilek pro příbuzné, „výhodnou“ koupí nabízeného zboží, uzavíráním nejrůznějších smluv a telefonickými žádostmi o půjčky peněz od „vnuka“, které si vyzvedne během chvíle jeho kamarád, projíždějící zrovna úplně náhodou kolem.

Besedy se také zúčastnil územně odpovědný policista z Obvodního oddělení Sobotka. Ten odpovídal na mnoho dotazů, které se vztahovaly k místním záležitostem veřejného pořádku. Občané pozitivně hodnotili výkon služby strážců zákona zejména v nočních hodinách.

Ve společenské místnosti měli přítomní k dispozici i preventivní materiály, kde našli další užitečné rady a informace.
por. Bc. Petr Janda
12. 04. 2012 

Odkazy do noveho okna

Jičínsko

11. 04. Setkání v Sobotce 

Detailní náhled

Jičínsko

11. 04. Setkání v Sobotce 

Detailní náhled

Jičínsko

11. 04. Setkání v Sobotce 

Detailní náhled

Jičínsko

11. 04. Setkání v Sobotce 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem