Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Setkání s občany v Havířově

Policisté ÚO Karviná pokračují v projektu “Mítink s občany aneb jak řešit místní problémy na místní úrovni se zapojením široké veřejnosti v duchu filozofie Community policing“. Setkání se uskutečnilo v Havířově-Šumbarku. 

     Téměř po roce se v místní základní škole Jarošová v Havířově Šumbarku opět setkali zástupci policie České republiky , městské policie, společně s představiteli statutárního města Havířov, Městské realitní agentury Havířov a RPG s.r.o. a dalších složek a to na společném mítinku s občany. Konkrétně se jednalo o občany bydlící v městské části Šumbark, kterých na toto setkání přišlo více jak sto. Policisté tak úspěšně pokračují v projektu pod názvem:“Mítink s občany aneb jak řešit místní problémy na místní úrovni se zapojením široké veřejnosti v duchu filozofie Community policing.“
     Vzhledem k pestrému složení iniciátorů na mítinku se občané zajímali nejen o svou vlastní bezpečnost v dané lokalitě, ale otázky kladly i zástupcům jiných složek. Převážně se zajímali o opravy bytů, cest, chodníků, pískoviště a podobně.
     Dotazy kladené na polici byly zodpovězeny přímo na místě a to vedoucím územního odboru Karviná , po případě jeho podřízenými, kteří za daný problém jsou zodpovědní. Otázky směřovaly na rušení nočního klidu, pohyb nezletilých v nočních hodinách po městě, parkování s vozidly a podobně. Občanům byli představení policisté z Obvodního oddělení Havířov Šumbark a to tak zvaní okrskáři, kteří v dané lokalitě působí. Rovněž tak na mítinku bylo připomněno, že pro občany jsou na všech obvodních odděleních v Havířově stanoveny úřední hodiny a to každou středu v době od 15-17 hodin, kde je možno vznést jakékoliv náměty či podněty pro práci policie.

vytisknout  e-mailem