Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Setkání s kriminalistou

Děti se setkali s kriminalistickým technikem 

     Dnešního dne navštívili policisté z preventivně informační skupiny územního odboru PČR Mělník Základní školu Jindřicha Matiegky na Mělníku, kde se setkali se žáky první a třetí třídy. Nejednalo se o obyčejnou návštěvu, nebo přednášku. Společně s nimi do školy dorazil i jejich kolega kriminalista, přesněji řečeno specialista z oddělení kriminalistické techniky.
     Děti si na místě mohli prohlédnout ukázky z činnosti policistů na místě trestného činu, zejména zajišťování stop a technické pomůcky, které k tomu jsou používány. Těchto ukázek se ochotně a s nadšením zúčastnili. Odměnou za jejich aktivní přístup byla možnost, nechat si od policejního technika na místě vzít vlastní otisk dlaně a tento si na originální kartě nechat na památku.
     Na závěr této netradiční besedy se dětem dostalo několik rad a doporučení týkajících se bezpečného chování při nálezu neznámého nebo nebezpečného předmětu. Vzhledem k velkému zájmu dětí o tuto formu preventivních aktivit je velmi pravděpodobné, že policisté školu navštíví v dohledné době znovu.

vytisknout  e-mailem