Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Setkání s dětmi ve Vysokém Veselí

Policisté představili některé vybavení 

Jeden z mála pěkných dní letošního léta využily ve středu 3. srpna děti z Vysokého Veselí k setkání s policisty. V odpoledních hodinách se mládež, sdružená v divadelním kroužku „Liščata“, přivítala na místním hřišti s vedoucím Obvodního oddělení Kopidlno, který jim představil i ostatní přítomné kolegy z Jičína.
Pracovník Preventivně informační skupiny Jičín posluchačům ukázal vybavení vozidla, které se používá v případě mimořádných událostí. Při této příležitosti si připomněli, co všechno je potřeba sdělit záchranářům, pokud volají na některou z linek tísňového volání. Upozornil je také na možné následky, které hrozí oznamovatelům vymyšlených událostí. Následovala prohlídka služebních vozidel, kdy strážci zákona odpovídali na nejrůznější dotazy dětí.
Tou dobou se již připravovali k prezentaci své práce psovodi se svými čtyřnohými pomocníky. Během chvíle na sebe soustředili veškerou pozornost diváků, kterým podrobně přiblížili využití služebních psů. Samozřejmě se již všichni těšili na praktické ukázky výcviku. Výkony zúčastněných odměnili v závěru přítomní potleskem a poděkováním.
Fotogalerie
por. Bc. Petr Janda
08. 08. 2011

vytisknout  e-mailem