Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Setkání s cizinci na semináři

Dne 16. května se uskutečnil seminář Evropské kontaktní skupiny (nezisková organizace) s názvem „Poznáváme svou novou zemi.“  

Cílem tohoto projektu je přispět k odstranění diskriminace cizinců/ek, a to především v rámci vzdělávacího kurzu, který zvýší jejich informovanost v oblasti sociálně-právní, občansko-právní a kulturní.

Semináře se zůčastnil také odborník z řad cizinecké policie, který účastníkům připravenou prezentací představil Službu cizinecké policie a po skončení prezentace pak dále pohovořil na téma pobytové náležitosti. Účastníci měli možnost pokládat otázky, které je právě k tomuto tématu nejvíce zajímají. Nejčastěji kladené otázky byly ohledně možného pozvání k návštěvě ČR, získání dlouhodobého pobytu a rovněž tak informací týkajících se pobytu cizince studujícího v naší republice.

Na závěr zástupkyně Evropské kontaktní skupiny poděkovala Cizinecké policii za velice přínosné informace, které na semináři předala všem zúčastněným cizincům a ze strany Cizinecké policie byla přislíbena další spolupráce.
 

por. Bc. Kateřina Bílková

vytisknout  e-mailem