Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Setkání prezidentů

Policejní prezident Policie ČR Oldřich Martinů a zemský policejní prezident Saska Bernd Merbitz se 10. prosince 2010 setkali na pravidelné schůzce ve Společném česko-německém centru policejní a celní spolupráce v Petrovicích  

Účastníci se informovali o vývoji kriminality v příhraničí. V popředí jejich zájmu byla trestná činnost v oblasti krádeží vozidel. Shrnuli  doposud učiněná opatření a diskutovali o dalších formách spolupráce.  Hovořili  zejména o  možnostech vytvoření společných pátracích týmů, harmonizaci celodenních pátracích akcí a vzájemná uznatelnosti předaných informací jako důkazů v trestním řízení.
 
Česká strana německé kolegy  informovala o časovém harmonogramu a jednotlivých krocích transformace Služby cizinecké policie Policie ČR. V této souvislosti bylo zdůrazněno, že i nadále bude garantována kontinuita provádění jednotlivých forem spolupráce.
 
Obě strany vyzvedly významnou roli  Společného česko-německého centra policejní a celní spolupráce v Petrovicích v rámci vzájemné policejní spolupráce a ujistily se o oboustranném zájmu na dalším zefektivnění jeho fungování.
 
PhDr. Dagmar Bednarčíková
tisková mluvčí Policejního prezídia
 
Praha 13. prosince 2010
 

vytisknout  e-mailem