Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Setkání policistů s občany v Šašovicích

Občané Šašovic mají obavu z dalšího útoku žháře 

     Třebíčská policie zahájila trestní stíhání proti sedmnáctiletému muži z okresu Třebíč, pro podezření ze spáchání trestného činu poškozování cizí věci. Mladík se měl ve večerních hodinách dne 13. července pokusit  zapálit uskladněnou balíkovou slámu v hospodářské budově v obci Šašovice. V jeho činu mu zabránil oznamovatel. Celková škoda byla vyčíslena na 40 000 Kč.
     Jelikož v minulosti došlo již k pěti požárům v k.ú. obce Šašovice policisté prošetřují možnou souvislost s tímto případem.
     Občané Šašovic se v současné době snaží uchránit svůj majetek a proto hlídají svá obydlí před žhářem, který již několikrát zaútočil. Jejich obavy jsou velké a nervozita obce se stupňuje.
     Proto se zástupci Okresního ředitelství Policie ČR v Třebíči a to pplk. Mgr. Tomášek Petr a nprap. Bc. Lavická Marcela zúčastnili dne 18. července setkání s obyvateli obce Šašovice, aby zodpověděli jejich otázky. Diskuze mezi občany a policisty byla pochopitelně plná emocí. Byly však zodpovězeny všechny otázky a na setkání byla dohodnuta pomoc při ochraně majetku před dalšími útoky žháře. 

vytisknout  e-mailem