Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Setkání policistů preventistů Karlovarského kraje

KARLOVARSKÝ KRAJ - Bublava 2013  

V květnu letošního roku, na Bublavě- rekreační středisko KŘ PČR Karlovarského kraje, se konal seminář  policistů – preventistů.
Obsahem semináře bylo seznámení se s náplní prací a postupem řešení protiprávního jednání dětí – nezletilých a mladistvých u zainteresovaných institucí – policie, škola ,OSPOD, státní zastupitelství a soudu, s pokyny MŠMT o spolupráci škol a školských zařízení s Policií ČR (14 144/98-22),Metodickým pokynem Čj. 28 275/2000-22 k prevenci a řešení šikanování mezi žáky škol a školských zařízení.
Stanoviska NPC k řešení problematiky návykových látek ve školním prostředí a doporučení k doplnění školního řádu.
Příspěvek k šikaně na školách postupu policie při zjištěné šikaně na škole měl kpt.PhDr. Petr Gregor.
 
Semináře se zúčastnili policisté a policistky z OOP územních odborů K.V., SO, CH, policisté z SKPV CH a K.V., kteří se zabývají problematikou mládeže, také oni přispěli do diskuze svými zkušenostmi a doporučeními.
Omluvili se policisté SKPV Sokolov, OOP M. Lázně, Cheb-venkov, H. Slavkov, Jáchymov, OOP Fr. Lázně, Ostrov, Žlutice.
 
Pozvaní hosté JUDr. Navrátilová (Státní zastupitelství), Mgr. Michalová (Probační a mediační služba- PMS), Ing. Pavlásek (OSPOD) měli své příspěvky k problematice protiprávního jednání dětí a mládeže ve školním prostředí.
Ocenili spolupráci s policií, zdůraznili význam a kvalitu  zpracovaných úředních záznamů a protokolů potřebných k úkonům v trestním řízení.  Seznámili policisty s celým postupem řešení přestupků nebo tr. činů až po konečná opatření po linii soudu, státního zastupitelství, OSPODu a další opatření PMS.
Policisté považovali za přínos  nově oživené informace ke lhůtám předběžného opatření, seznámení se s objemem práce PMS a nově otevřené poradny pro oběti trestných činů a možnost se osobně setkat se zástupci pozvaných institucí.
Závěr: pro užitečnost a získání osobních kontaktů s SZ, OSPOD, soudu a SZ by přivítali takové setkání na úrovni Územních odborů Sokolov, Cheb. Očekávají užší spolupráci, více informací a rychlejší postup při řešení protiprávního jednání dětí a mládeže( přestupků a trestných činů).
 
por.PhDr.Papežová Zdeňka     
květen 2013
 
 
 
 
                                                    
Odkazy do noveho okna

Bublava  1

Bublava 1 

Detailní náhled

Bublava  2

Bublava 2 

Detailní náhled

Bublava  3

Bublava 3 

Detailní náhled

Bublava  4

Bublava 4 

Detailní náhled

Bublava  5

Bublava 5 

Detailní náhled

Bublava  6

Bublava 6 

Detailní náhled

Bublava  7

Bublava 7 

Detailní náhled

Bublava  8

Bublava 8 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem