Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Setkání policejního prezidenta s odboráři

Dnes 21. února 2011 se setkal policejní prezident plk. Mgr. Petr Lessy se zástupci jednotlivých odborových svazů.  

V úvodu policejní prezident přivítal zájem všech zúčastněných zástupců odborových svazů a požádal o nastavení pravidelné spolupráce. „Jednou z cest, jak zjišťovat dopady změn je jednání se zástupci odborových svazů. Chci mít pro své kroky, které dělám, zpětnou odezvu“ uvedl policejní prezident. Hlavním tématem společného jednání bylo nastavení rozpočtu policie pro letošní rok a vyhodnocení propadu platů policistů. Zároveň však doplnil, že letošní rozpočet je krizový a v dalším roce nemůže policie s tímto omezeným rozsahem finančních prostředků zajistit standard poskytovaných služeb. V této souvislosti dodal, že ze strany ministra vnitra je přislíbeno navýšení finančních prostředků v příštích letech.
 
Dalším diskutovaným tématem byla petice, kterou odborové svazy spustily 15. února, ve které požadují odstoupení ministra vnitra Radka Johna. V této souvislosti policejní prezident představitele odborových svazů ujistil, že není jeho záměrem jakkoliv zasahovat do průběhu petice. „Domnívám se, že uvedená akce v současné době není řešením. Nedovedu si představit, že v současné době a za nastavených rozpočtů může petice něco vyřešit“ doplnil policejní prezident. Diskuze se dotkla i zaměstnanců Policie České republiky, nadměrného množství interních aktů řízení a dalších témat, která budou jednotlivě řešena.
 
Závěrem policejní prezident zúčastněné odboráře ujistil, že nastavený formát společného setkávání bude přínosem. Závěrem policejní prezident poděkoval zástupcům odborů za jejich vstřícnost“ „Odboráře nepovažuji za protivníky, nýbrž za naše partnery, jsme na jedné lodi. Pokud budeme spolupracovat, jsme schopni nepravosti a disproporce napravovat.“

plk. Mgr. Pavla Kopecká
tisková mluvčí
21.2.2011
Odkazy do noveho okna

Odbory 1

Odbory 1 

Detailní náhled

Odbory 2

Odbory 2 

Detailní náhled

Odbory 3

Odbory 3 

Detailní náhled

Odbory 4

Odbory 4 

Detailní náhled

Odbory 5

Odbory 5 

Detailní náhled

Petr Lessy 1

Petr Lessy 1 

Detailní náhled

Petr Lessy 2

Petr Lessy 2 

Detailní náhled

Petr Lessy a Milan Štěpánek

Petr Lessy a Milan Štěpánek 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem