Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Setkání policejních prezidentů

Dnes dopoledne se ve Společném centru policejní spolupráce Mikulov – Drasenhofen setkali český policejní prezident brig. gen. Oldřich Martinů s rakouským generálním ředitelem veřejné bezpečnosti Dr. Herbertem Anderlem. K setkání se připojili i ministři zahraničních věcí obou zemí Jan Kohout a Michael Spindellegger.  

 
Cílem setkání byla vzájemná výměna informací o vývoji kriminality v obou zemích po rozšíření schengenského prostoru, zejména v oblasti ilegální migrace a majetkové kriminality. Oba nejvyšší představitelé policejních sborů se dohodli na konkrétních formách spolupráce při reakci na aktuální bezpečnostní rizika v příhraničních oblastech i ve vnitrozemí Rakouska a České republiky a na vzájemné podpoře při vzdělávání policejních expertů. Dotkli se i zkušeností z poslední Grand Prix Brno a také příprav na zářijovou návštěvu papeže Benedikta XVI. v České republice.
 
Na pracovní jednání zástupců policejních sborů navázalo setkání s ministry zahraničních věcí České a Rakouské republiky. Oba ministři byli seznámeni se závěry setkání českých a rakouských policistů a měli také možnost prohlédnout si Společné centrum policejní spolupráce Mikulov – Drasenhofen.
 
plk. Mgr. David Kubalák
tiskový mluvčí Policejního prezidia ČR
Odkazy do noveho okna

Společné setkání 1

Společné setkání 1 

Detailní náhled

Společné setkání 2

Společné setkání 2 

Detailní náhled

Společné setkání 3

Společné setkání 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem