Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Sesunul se z přívěsu

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Válec se sesunul přímo před dodávku. 

Nedodržují pravidla silničního provozu, jsou neopatrní a nepředvídají. Takoví jsou někteří řidiči, se kterými se míjíme v silničním provozu. Vypovídají o tom čísla v tabulce zjištěných dopravních přestupků. Řidič, který projíždí jednosměrnou ulicí, nezastavení u dopravní značky “Stůj, dej přednost v jízdě“, za jízdy telefonuje nebo třeba večer jede bez rozsvícených světel, ohrožuje nejen sebe, ale i ostatní účastníky silničního provozu. Pak už jen stačí trocha nepozornosti a následky těchto prohřešků mohou být i tragické.

Dopravního přestupku se dopustil třicetiletý řidič babety, který si spletl chodník se silnicí. Policisté ho zastavili v pátek odpoledne 4. září v ulici tř. Maršála Malinovského a rovnou mu udělili blokovou pokutu.

O den později dopravní policisté zastavili v té samé ulici třicetiletého řidiče Superbu. Krátce před půlnocí mu na tachometru naměřili 72 km/h. Dle záznamů to není jediný prohřešek, kterého se řidič dopustil. Nyní ho čeká řízení na odboru dopravy.

Bez zranění se naštěstí obešla nehoda, ke které došlo v pondělí 7. září po sedmé hodině ráno v Uherském Brodě u benzinové čerpací stanice. Řidič tahače jel od Šumic a pokračoval směrem na Uherské Hradiště. Ve chvíli, kdy na křižovatce odbočoval doprava, se mu z plochy přívěsu sesunul vibrační válec. Stroj, který nebyl dostatečně upevněný, prorazil bočnici a spadl na cestu přímo před projíždějící dodávku. Její řidič nestačil na situaci zareagovat a s válcem se střetl. Vzniklá škoda je předběžně odhadnuta na sto sedmdesát tisíc korun. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen dechovou zkouškou. Dopravní policisté uložili nezodpovědnému řidiči tahače blokovou pokutu.

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 4. 9. – 10. 9. 2015


 

Počet zjištěných přestupků

4. 9. – 10. 9. 2015

28. 8. – 3. 9. 2015

Řidič pod vlivem alkoholu

3

12

Řidič pod vlivem drog

0

1

Překročení maximální rychlosti

31

25

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

6

5

Nepoužití bezpečnostních pásů

7

6

Telefonování za jízdy

7

2

Špatný technický stav vozidla

45

37

Neoprávněné zastavení a stání

1

5

Chodci

3

1

Cyklisté

4

5

11. září 2015, por. Bc. Milena Šabatová

Odkazy do noveho okna

DN válec

DN válec 

Detailní náhled

DN válec1

DN válec1 

Detailní náhled

DN válec2

DN válec2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem