Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Sešli se policejní velitelé tří zemí

Jihočeský kraj - Jihočeská policie pořádala společnou pracovní poradu s řediteli bavorské, dolnorakouské a hornorakouské policie.  

porada A_DE_CZ
Jihočeská policie dnes hostila na pracovní poradě nejvyšší policejní velitele sousedních zemí. Na jednání s krajským ředitelem jihočeské policie Radomírem Heřmanem přijel policejní prezident Dolního Bavorska Josef Rϋckl, a policejní prezident Spolkového ředitelství Mnichov Hubert Steiger. Za rakouskou stranu vedl delegaci Dolního Rakouska ředitel Franz Prucher a delegaci Horního Rakouska ředitel bezpečnosti Alois Lissl.


Jihočeský policejní ředitel seznámil své protějšky s reorganizací cizinecké policie a dalšími změnami, které policii v tomto roce čekají. Velitelé zhodnotili i bezpečnostní situaci v teritoriích a především v příhraničních oblastech. Kriminalita celkově ve většině příhraničních oblastí klesá. Vše je především odrazem již několikaleté a velmi dobré spolupráce zmíněných policejních složek při společných hlídkách, kontrolách a akcích. Ředitelé při dnešní poradě velmi pozitivně zhodnotili spolupráci v minulém roce a nastínili si její plán pro letošní rok, včetně konkrétních plánu společných hlídek, bezpečnostních akcí i porad.

porada A_DE_CZ II
Proběhla reorganizace cizinecké policie. Od letošního ledna vznikl Odbor cizinecké policie o síle zhruba 130 policistů jako součást Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje. Dnes tedy byla společně naplánována činnost pro letošní rok i v této oblasti cizinecké problematiky. Rakouští i němečtí partneři změnu vítají jako vstřícný krok, který všem usnadní společnou policejní práci, neboť nyní mají pro všechny potřebné činnosti jednoho partnera a to jihočeskou policii.
 

mjr. Mgr. Jiří Matzner, pisjc@mvcr.cz

8. února 2011

 

vytisknout  e-mailem