Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Sešit plný průšvihů - internetová soutěž

Policisté Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy vyhlašují soutěž pro třídní kolektivy základních škol, ale i pro jiné skupiny dětí (například zájmové kroužky). Podmínkou je věk od 11. – 16. let. Vítězové obdrží cenné knižní publikace a pozvánku na návštěvu některých zajímavých pracovišť pražských policistů. 

Policisté Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy vyhlašují soutěž pro třídní kolektivy základních škol, ale i pro jiné skupiny dětí (například zájmové kroužky). Podmínkou je věk od 11. – 16. let.  Vítězové obdrží cenné knižní publikace a pozvánku na návštěvu některých zajímavých pracovišť pražských policistů.
 
Soutěž začíná právě nyní a potrvá do 31. března  2011.
 

Klikněte na odkaz: „Sešit plný průšvihů“ a otevře se před Vámi komiksový příběh s názvem: „Gang“, na který poté navazují tři další : „Model“, „Past“ a „Zbraň“.

 
Nejedná se o zcela přesnou rekonstrukci událostí, ale z několika skutečných kriminálních případů jsme vycházeli. Mladí lidé, které zákon dle jejich věku řadí do kategorie mladistvých a nezletilých, se v nich dopustili protiprávního jednání, nebo se sami stali obě´tmi pachatele trestného činu.
Pozorně si každý z příběhů přečtěte a poté se pokuste odpovědět na otázky, které za nimi najdete.
Úmyslně jsme vynechali nápovědu se správnými odpověďmi. Zamyslete se sami nad tím, co a hlavně proč udělali aktéři příběhu špatně. Pokuste se sami určit jejich správnou cestu.
 
Chcete-li, aby  vaše  odpovědi  byly  přesné a po odborné stránce bezvadné, můžete nahlédnout do trestního zákona, zákona o přestupcích, zákona o soudnictví ve věcech mládeže, nebo jiné odborné literatury a pokusit se příběh posoudit jako správný vyšetřovatel.
Pokud si nebudete vědět rady, požádejte pomoc svého učitele, rodiče, spolužáky a dobré kamarády. Výměna zkušeností a informací je také cenným zdrojem informací.
 
Písemně zpracované odpovědi na uveřejněné otázky posílejte elektronickou poštou na adresu:
tiskpha@mvcr.cz
Nezapomeňte uvést heslo „Sešit plný průšvihů“, kontaktní e-mail, třídu a základní školu či kroužek, který váš kolektiv navštěvuje.
 
Pokud vám nevyhovuje elektronická komunikace, můžete odpovědi zaslat poštou na  adresu :
 
Policie České republiky
Krajské ředitelství policie hl. m. Prahy
Preventivně informační oddělení
Kongresová 2
140 21 Praha 4
 
Na vaše odpovědi se těší nejen autor příběhů, ale i všichni pražští policisté

vytisknout  e-mailem