Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Servírka se ubránila lupiči.

30ti letá žena z Nového Jičína se ubránila loupežnému přepadení tak, že po pachateli hodila pivní sklenice, popelník a vhod přišla i židle. Pachatel se zalekl a utekl.  

Dne 5. srpna 2008 novojičínští kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu loupeže. Toho se dopustil dosud neznámý pachatel téhož dne. Krátce před třetí hodinou ranní vešel do restaurace Zlatý důl v Suchdole nad Odrou. V tu dobu se zde nacházela  pouze 30ti letá servírka. Pachatel byl maskován kuklou a v ruce držel nůž. Ženu, která seděla u stolu vyzval,  aby mu dala peníze. Servírka však po pachateli hodila číšnický flek, ve kterém měla pouhých 413.-Kč a občanský průkaz. Muž v kukle pak ženu vyzval, aby šla za barový pult a dala mu další peníze. Na to mu odpověděla, že tam žádné peníze nejsou a v momentě, kdy se k ní pachatel blížil, žena přisunula jeden ze stolů doprostřed místnosti a kryla se za ním. Přitom vytáhla mobilní telefon. Toho se zřejmě pachatel zalekl, vytáhl slzotvorný sprey a začal s ním stříkat směrem k poškozené.
30ti letá žena po něm hodila dvě pivní sklenice, dále skleněný popelník a dřevěnou židli. V důsledku toho pachatel z restaurace vyběhl ven a utíkal směrem k nádraží. Ke zranění osob nedošlo.


vytisknout  e-mailem