Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Sérii zastavili kriminalisté

Za týden došlo k pěti vloupáním. 

Od středy 9. ledna do středy 16. ledna došlo v Benátkách nad Jizerou k pěti vloupáním do rodinných domů a jedné restaurace. Po stopách pachatelů série vloupání se ihned vydali benátečtí policisté a dvojice kriminalistů z Mladé Boleslavi. Výsledkem intenzivního pátrání bylo zadržení dvou mužů začátkem tohoto týdne. Třicetiletému muži z Kochánek u čtyř vloupání zdatně asistoval jeho čtyřiadvacetiletý kamarád z Benátek nad Jizerou.

Na stopu mužů, kteří během týdne odcizili z různých nemovitostí věci za téměř sto dvacet tisíc korun, a na poškození způsobili škodu o dvacet tisíc nižší, přivedl kriminalisty i internet. Kromě nářadí a elektroniky kradli muži i umělecká díla. Právě obrazy odcizené v jednom z domů umístil zloděj přes nic netušící prostředníky do internetové aukce. Po této stopě se kriminalisté vydali. Díky spolupráci s internetovým portálem a starožitníkem z Prahy se nakonec dostali až ke zlodějům.

Ti již policistům nezapírali. Starší přiznal kromě série pěti vloupání ještě vloupání z léta minulého roku. Souvislost letošních případů s vloupání z léta byla kriminalistům zřejmá. Zafungovalo rčení, že pachatel se vrací na místo činu. Muž se během letošní série vloupal do stejné restaurace jako v létě a provedl to i stejným způsobem.

Oba zloděje vyšetřovatel obvinil z trestného činu krádež, porušování domovní svobody a poškozování cizí věci. V případě odsouzení jim hrozí pětiletý trest odnětí svobody.

por. David Schön

23. 1. 2013

 

vytisknout  e-mailem