Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Sérii vloupání ukončili policisté

DĚČÍN - Sérii vloupání ukončili policisté; Sudy neodvalili; Řídil se zákazem odcizený vůz; Krádež elektřiny 

Kriminalistům z Rumburku se díky usilovné práci podařilo vypátrat a dopadnout tři chlapíky, kteří od října loňského roku až do konce března letošního pořádali v děčínském okrese, zejména na severu, vloupačky do obchodů s potravinami a objektů sběrných surovin. Za tu dobu jich stihli devatenáct a celková škoda, kterou při akcích natropili, přesahuje sedm set tisíc korun. Necelou čtvrtinku této částky tvoří různá poškození a rozbité alarmy, zbytek je v odcizených předmětech. V prodejnách je nejvíce zajímaly cigarety, alkohol, uzeniny, sladkosti a také nákupní košíky v kovovém i plastovém provedení. Ve výkupnách samozřejmě barevné kovy, železo, elektromotory a sebrali i pracovní rukavice a sekeru. Dva z výtečníků byli na všech výpravách, jeden z nich je doprovázel jen v sedmi případech. I tak všem třem hrozí až osmiletý pobyt v nápravném zařízení. Včera je strážci zákona obvinili z krádeže vloupáním a poškození cizí věci.  
 
 
Sudy neodvalili
 
Včera po půlnoci se do nákladového prostoru vozidla zaparkovaného u jedné bývalé restaurace v Děčíně vloupal dvaadvacetiletý mladík s o tři roky mladším kumpánem. Uvnitř sebrali dva prázdné hliníkové pivní sudy, deodorant a pistoli na stavební pěnu i s pěnou. Škodu udělali za více než tři tisíce korun. Jenže byli na místě zadrženi majitelem a nato hlídkou policie, takže nově nabytých předmětu si již užít nestačili. Užili si však zkráceného přípravného řízení, ve kterém jim muži zákona z obvodního oddělení sdělili podezření z krádeže vloupáním.
 
 
Řídil se zákazem odcizený vůz
 
Policisté z Krásné lípy včera zahájili trestní stíhání proti šestatřicetiletému muži. Ten v úterý řídil odcizené motorové vozidlo v pátrání, a k tomu ještě s platným zákazem řízení. Obviněnému z trestného činu podílnictví a maření výkonu úředního rozhodnutí může hrozit až čtyřletý pobyt za mřížemi.
 
 
Krádež elektřiny
 
Elektrická energie v hodnotě desítek tisíc korun proudila v minulých měsících do bytu šestapadesátiletého muže v okolí Rumburku. Problém byl v tom, že nelegálně, díky opětovnému zapojení, ke kterému nedal dodavatel souhlas. Případ skončil na rumburské kriminálce, kde policisté proti samozvanému elektroinstalatérovi zahájili trestní stíhání pro přečin krádeže. Z toho kouká hrozba odnětí svobody ve výši až dvou let.
 
 
 
7.4.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

 

vytisknout  e-mailem