Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Série vloupání do sklepů objasněna

CHOMUTOVSKO - Obviněn byl 40letý recidivista. 

V tomto měsíci zahájil vyšetřovatel trestní stíhání 40letého muže z Klášterce nad Ohří. Podle zjištění policistů má muž mít na svědomí několik vloupání do sklepních kójí, k nimž došlo v lednu a únoru tohoto roku právě v Klášterci nad Ohří.

K prvnímu vloupání došlo v ulici 17. listopadu, kde měl pachatel násilím vniknout do sklepních prostor panelového domu a tam se pak vloupat do jedné z kójí. Odtud odcizil jízdní kolo v hodnotě cca 9 tisíc korun.

Předmětem zájmu pachatele se pak stala ulice Olšová, také v Klášterci nad Ohří. V této lokalitě došlo ke dvěma vloupáním během několika dnů. V obou případech měl pachatel za použití síly vniknout do panelových domů a poté do jednotlivých sklepních kójí. Tentokrát však už nešlo o jednu kóji, ale o desítky. Mizely z nich různorodé věci, například lyže, elektrické vrtačky, router, rybářské potřeby, ale i méně hodnotné věci, jako trvanlivé potraviny, oblečení, obuv, prodlužovací kabel anebo dokonce tapeta. Do řady sklepních kójí se pachatel sice vloupal, avšak pouze je prohledal a nic z nich neodcizil.

Celkově byly škody způsobené odcizením věcí předběžně vyčísleny na více než 30 tisíc korun.

Další škody byly napáchány poškozením majetku v souvislosti s násilným vnikáním do uvedených objektů.

Po dopadení se dotyčný pod tíhou důkazů k vloupáním doznal a uvedl, že odcizené věci rozprodal náhodným osobám. Peníze získané z prodeje pak použil pro svoji potřebu.

Zodpovídat se bude z trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Tento recidivista, který byl v roce 2019 propuštěn z vězení, kde si odpykával trest za předchozí majetkovou trestnou činnost, by se tak za mříže mohl vrátit. Hrozí mu totiž odnětí svobody až na tři roky.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 25. června 2020

vytisknout  e-mailem