Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Série vloupání do garáží objasněna

SOKOLOVSKO – Vnikl do desítky garáží na Sokolovsku. 

Sokolovští kriminalisté sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody šestatřicetiletému muži z Chodova.

Ten byl od prosince minulého roku do února roku letošního postrachem majitelů garáží v Bukovanech a Starém Sedle. Ti si nyní už mohou oddychnout, protože policisté šestatřicetiletého muže zadrželi a na základě rozhodnutí vydaného Okresním soudem v Sokolově byl odsouzen a policisté ho eskortovali přímo do věznice.

Šestatřicetiletý muž měl násilím vniknout do desítky garáží. V Bukovanech po poničení vstupních dveří a zámků měl garáže vždy prohledat a odcizit z nich téměř vše, co mu přišlo pod ruku. Odcizit měl například kompletní rybářské náčiní, různé nářadí, pneumatiky nebo vybavení na lyže či motocykl. Z jedné z garáží se nebál odcizit ocelové nájezdové rampy sloužící k opravě vozidel.

Ve Starém Sedle měl vniknout například do garáže stojící u rekreačního domku. Z té nakonec nic neodcizil, ale poničil lak u zaparkovaného vozidla. Přes garáž se mu podařilo dostat do domku, ze kterého měl odcizit lustr přidělaný ke stropu. Kromě něj měl ukrást ještě tlakovou myčku či několik hrnců. Z dalších garáží ve Starém Sedle měl zase odcizit zahradní nářadí.

Poslední krádeže se měl muž dopustit na konci února. To měl vniknout otevřeným oknem do společných prostor domu v Novém Sedle a tam odcizit několik lahví alkoholu.

Svým jednáním měl způsobit celkovou škodu téměř 90 tisíc korun.

nprap. Jakub Kopřiva
2. 3. 2020

vytisknout  e-mailem