Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Série krádeží v Aši a blízkém okolí objasněna

CHEBSKO – Nyní mu hrozí až tříleté vězení. 

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvaadvacetiletého muže z Chebska, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody. 

Obviněný muž se měl v průběhu dubna letošního roku v Aši a blízkém okolí dopustit nejméně čtyř krádeží, kterými se od samého počátku usilovně zabývali policisté z obvodního oddělení Aš. V první polovině dubna měl v jedné menší obci vstoupit na jeden z pozemků, na kterém se nacházela zahradní chatka a kůlna. Do kůlny následně vniknul, prohledal jí a odcizil z ní motorovou pilu. Jen o pár dní později si měl vyhlédnout v Aši jednu ze zahrádkářských kolonií v Aši. Poté měl z jedné ze zahrad odcizit z volně přístupného přístřešku další motorovou pilu. 

Dalších dvou krádeží se měl dopustit ve městě Hranice nedaleko Aše. V prvním případě měl vstoupit na pozemek, na kterém se nacházel dům v rekonstrukci. Tam měl následně nalézt klíč od garáže, do které následně vstoupil a prohledal jí. Následně z ní odcizil dětský motocykl. Poslední krádeže se měl dopustit o několik dní později. Neuzamčenou brankou měl přijít na pozemek, odkud se taktéž neuzamčenými dveřmi dostal do sklepa rodinného domu. Ze sklepa poté odcizil několik desítek kusů potravin a nápojů. 

Svým jednáním měl způsobit celkovou škodu téměř 20 tisíc korun. 

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. 

nprap. Jan Bílek
9.5.2023

vytisknout  e-mailem