Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Série krádeží objasněna

MLADOBOLESLAVSKO - Zloději hrozí až tříletý trest odnětí svobody. 

Díky dobré práci mladoboleslavských kriminalistů se podařilo v krátké době odhalit a zadržet pachatele sériové majetkové trestné činnosti. Je jím sedmadvacetiletý muž z Bakova nad Jizerou, kterému policisté dne 26. května 2021 sdělili obvinění ze spáchání přečinů krádež, poškození cizí věci a porušování domovní svobody.

Obviněný muž se v době od 2. od 23. května tohoto roku celkem v šesti případech dopustil majetkové trestné činnosti především v okolí obce Bakov nad Jizerou na Mladoboleslavsku.

Například z garáže u rodinného domu odcizil uskladněné elektrické nářadí, dále se opakovaně násilně vloupal do místní restaurace, ze které si odnesl notebook, několik láhví s alkoholem a tabákové výrobky. V dalším případě se na soukromém pozemku vloupal do osobního vozidla, ze kterého vymontoval a odcizil katalyzátor. Bez povšimnutí nenechal ani další osobní vozidlo, ze kterého nejprve po rozbití okna odcizil ze sedadla kabelku a následně se neúspěšně pokusil po poškození palivové nádrže odčerpat pohonné hmoty.

Celková škoda na odcizení a poškození byla vyčíslena na téměř 56 tisíc korun. Za přečiny krádež, poškození cizí věci a porušování domovní svobody hrozí obviněnému muži až tří letý trest odnětí svobody.

por. Bc. Lucie Nováková
tisková mluvčí
P ČR Mladá Boleslav
28. května 2021

vytisknout  e-mailem