Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Seniorku okradli o úspory

VSETÍNSKO: Záminkou podvodníků byla kontrola úrovně bydlení seniorů.  

Neznámá žena a muž okradli uplynulý víkend pod legendou kontroly úrovně bydlení seniorů o několika tisícovou finanční hotovost jedenadevadesátiletou ženu. Po pachatelích pátráme.
 
V sobotu kolem poledne zazvonili na dveře bytu jedenadevadesátileté ženy neznámý muž se ženou, kteří se vydávali za zástupce církevního sdružení s tím, že kontrolují úroveň bydlení seniorů. Seniorka vpustila ženu do svého bytu a pozvala ji do kuchyně. Neznámá žena se staré paní vyptávala na různé věci, jako například jestli ještě čte, zda ji nebolí nohy a podobně. Po několika minutách z bytu odešla, kde se poděl muž, seniorka nevěděla, podle neznámé ženy prý kontroloval další byty. Stará paní neměla z návštěvy dobrý pocit, jak se později ukázalo, tak odůvodněný. Když si šla dát totiž nějaké věci do skříně v pokoji, zjistila, že jí z obálky zmizely několikatisícové úspory. Peníze s největší pravděpodobností ukradl neznámý muž v době, kdy si žena povídala se seniorkou v kuchyni.
 
Podle staré paní mohla mít žena kolem 60 let, vysoká mohla být tak 160 cm, měla krátce střižené prošedivělé vlasy a na sobě tmavý dlouhý kabát. Muž mohl mít kolem 40 let, vysoký asi 170 cm, plnější postavy. Více k popisu muže neodkázala uvést, jelikož ho viděla jen chvíli. Oba podvodníci mluvili česky bez přízvuku.
 
Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež s trestní sazbou do dvou let.
 
Apelujeme na seniory, aby byli velmi obezřetní, nikoho cizího do bytu nevpouštěli a zvážili uložení větších finančních hotovostí na bezpečnějších místech např. u osob, ke kterým mají maximální důvěru, v bezpečnostních sejfech nebo peněžních ústavech.
 
 
8. prosince 2014, por. Mgr. Lenka Javorková
 
 

vytisknout  e-mailem