Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Seniorku našli na náměstí

NÁCHODSKO – Zapomněla kudy od lékaře, rodina ji marně sháněla cele odpoledne 

Ilustrační foto/Archiv Policie ČR
Pátrání po 81leté seniorce z České Skalice, kterou její rodina začala postrádat poté, co nedorazila z kontroly u lékaře, dopadlo naštěstí nejlépe, jak mohlo.   Ztracenou seniorku policisté objevili na náměstí v České Skalici.
 
Pohřešování své maminky nahlásili příbuzní na linku tísňového volání 158 navečer, krátce po šesté hodině. Uvedli, že se stará paní ještě nevrátila od lékaře, kam měla o půl druhé přijít na kontrolu. Domů prý ale dosud nedorazila, v čekárně lékaře již není a v nikde okolí ji nemohou najít.
 
Operační důstojník hned vyslal do terénu policejní hlídku a přivolal na pomoc psovoda se služebním psem. Do hledání také hned zapojil i hlídku dopravních policistů a městskou policii.
 
Krátce před sedmou hodinou večer psovod objevil pohřešovanou důchodkyni na místním náměstí, byla zcela v pořádku, jen poněkud zmatená.
 
Policistům seniorka vypověděla, že v čekárně lékaře skutečně byla, ale usnula tam. Když se probudila,  odešla a chodila po městě, jenže to nikde nepoznávala. Pak už ji naštěstí objevila policejní hlídka. Mírně vyděšenou, ale nijak nezraněnou starou paní předali policisté do rukou příbuzných.
 
Por. Mgr. Eva Prachařová
17. 9. 2012, v 15:00 hodin, tel. 724 183 755

vytisknout  e-mailem