Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Seniorka přišla o 10.000,- Kč.

Muž trvdil, že jde na inzerát a chce s ní žít 

Krádež peněz
 
V sobotu 2. února oznámila dvaašedesátiletá žena z Rakovnicka na linku 158, že byla okradena o větší finanční obnos.
Policisté z obvodního oddělení v Novém Strašecí u oznamovatelky zjistili, že žena téhož dne v podvečerních hodinách otevřela neznámému muži, který se jí představil pouze jménem a tvrdil, že jde na inzerát, který si podala. Žena muže pustila k sobě domů, ten jí sdělil, že by se s ní chtěl seznámit a rád by viděl, jak bydlí. Dále muž starší ženě tvrdil, že má u sebe větší finanční obnos, který by si u ní chtěl uložit, a to nejlépe na stejné místo, kde má peníze uložené sama. Žena ukázala, kde má uloženou finanční hotovost a muž jí po chvíli sdělil, že potřebuje na čerstvý vzduch a že si dojde pro auto, které mu stojí nedaleko. Muž se však k ženě do domu již nevrátil. Po chvíli poškozená zjistila, že byla tímto pro ni neznámým mužem okradena, a to o částku přesahující 10.000,- Kč.
    K popisu muže uvedla následující: stáří cca 60 let, silnější a vyšší postavy, vysoký zhruba 180-185 cm, měl kratší hnědé vlasy a na sobě v době návštěvy měl tmavý – černý dlouhý kabát.
     Policisté případ prošetřují jako podezření z trestného činu krádeže, kdy muži hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. V případě, že by jste mohli poskytnout informace, které napomohou vyšetřování, volejte na linku 974 880 710 nebo se dostavte na místní služebnu.
 
nprap. Jana Žáčková
7. února 2013
 

vytisknout  e-mailem