Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Seniorka ponechala kabelku v nákupním košíku

TACHOV – Tento moment byl výzvou pro pachatele, který z kabelky v nestřežené chvíli vytáhl peněženku s několika tisíci korunami. 

Tachovští policisté se zabývají případem krádeže, který se stal včerejšího dne mezi 14:30 hod. a 15:00 hod. v jedné prodejně v Tachově. Zatím neznámého pachatele tam zaujala kabelka, kterou její majitelka ponechala odloženou v nákupním vozíku bez dozoru. Zloděj tohoto okamžiku využil a v nestřežené chvíli z kabelky odcizil peněženku, ve které se nacházela finanční hotovost ve výši 6 000 korun, osobní doklady a platební karta 69leté oznamovatelky. Tachovští policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.  Po pachateli a odcizených věcech pátrají.

Zároveň opětovně apelují na občany, aby při svých nákupech nezapomínali na obezřetnost a dávali na své věci pozor. Obzvláště ženám pak připomínají, aby nenechávaly kabelky odložené v nákupních košících bez dozoru - případnému pachateli pak stačí opravu malá chvíle nepozornosti k tomu, aby z kabelky odcizil peněženku, mobilní telefon či další věci.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
29. 3. 2022

vytisknout  e-mailem