Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Senioři z Brumova – Bylnice naslouchali radám policie

ZLÍNSKÝ KRAJ: Hlavním tématem byla prevence před podvody.  

Na první den v měsíci říjnu připadá každoročně Mezinárodní den seniorů. A právě 1. října se v brumovském kulturním domě sešlo více než sto seniorů z Klubu důchodců Brumov-Bylnice. Na ty ve čtvrtek odpoledne čekal nejen bohatý kulturní program, ale také beseda s krajskou koordinátorkou prevence Krajského ředitelství police Zlínského kraje.
Během hodinové besedy všem přítomným ozřejmila kromě jiného strukturu krajského policejního ředitelství, problematiku poměrně častých podvodů na seniorech či situace, se kterými se senioři mohou setkat v silničním provozu. Poskytnuté rady a informace snad najdou uplatnění při řešení nepříjemných či dokonce nebezpečných situací, se kterými se zejména senioři mohou v běžném životě setkat.
 
Prevence je hlavním cílem i u projektu Zlínského kraje, který je realizován od května letošního roku pod názvem „Senioři a jejich bezpečí“. Součástí projektu jsou mimo jiné i vzdělávací a informační semináře, které se již uskutečnily ve Zlíně, ve Vsetíně a v Kroměříži. V říjnu seminář proběhne i v Uherském Hradišti a 4. listopadu se v krajském městě uskuteční závěrečná konference. Partnerem tohoto projektu je i Krajské ředitelství policie Zlínského kraje.

 

2. října 2015, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem