Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Senioři seniorům

KARLOVY VARY - Preventivní projekt 

Případů, kdy se obětí trestné činnosti stává senior, řeší policie stále častěji. Senioři jsou vedle dětí a mládeže ,druhou nejohroženější skupinou, která se stává obětí kapesních krádeží, různých podvodníků, zlodějů a obětí dopravních nehod. Špatné zacházení se seniory a problémy seniorů obecně jsou problémem celé společnosti.   Násilí páchané na seniorech, páchané v soukromí není soukromá záležitost, ale záležitost, která patří do oblasti trestně právní, do ochrany lidských práv, sféry sociální i psychologické.
V loňském roce bylo na Karlovarsku obětí trestné činnosti 329 osob starších šedesáti let, letos takových případů je už 129.
Policie ČR přichází s pilotním projektem pro letošní rok 2010 na území celé České republiky. Nový projekt prevence kriminality je nazván Senioři sobě. Je postaven na aktivní spolupráci seniorů samotných. Ve Svazu důchodců České republiky o.s. - městská organizace byli speciálně proškoleni „kurýři“. Ti mají za úkol oslovovat známé seniory ve svém okolí. Jejich aktivita a dobrovolnost by měla sloužit k tomu, aby se svými vrstevníky pohovořili o tom, jak ochránit sami sebe, jak má senior chránit svůj život, zdraví i majetek a ukázat možnosti ochrany, jak se bránit před možnými nebezpečími. Kurýři jsou vybaveni materiály zacílenými na problematiku ochrany života, zdraví a majetku bezmocných a neinformovaných seniorů.
Odkazy do noveho okna

senioři kurýři

senioři kurýři 

Detailní náhled

senioři kurýři

senioři kurýři 

Detailní náhled

senioři kurýři

senioři kurýři 

Detailní náhled

senioři kurýři

senioři kurýři 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem