Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Senioři se stali obětí podvodu

ZLÍNSKO: Přišli o šest tisíc korun. 

Další podvod, v němž hrají hlavní roli senioři, prověřují zlínští kriminalisté. V pátek odpoledne přijali oznámení o okradení manželského páru neznámým mužem tentýž den kolem poledne v centru Zlína. Muž je připravil o šest tisíc korun, původně však žádal pětačtyřicet tisíc. Za podvod by mohl strávit za mřížemi až dva roky.

Sedmasedmdesátiletá žena bydlí se svým manželem v centru Zlína. V pátek v poledne vystoupila z autobusu a šla domů. Před bytovým domem, kde bydlí, k ní přistoupil neznámý muž ve věku asi padesát let v montérkové kombinéze se silnými dioptrickými brýlemi. Slušně se představil a řekl, že její syn si nechal u něj v autoservisu opravit auto, za což je potřeba zaplatit pětačtyřicet tisíc korun. Žena zazvonila domovním zvonkem na svého manžela, ten pozval muže dál, aby případný dluh vyřešili v klidu. V bytě muž novu zopakoval, co všechno na osobním autě jejich synovi opravili, a požádal o uhrazení dluhu. Senioři doma tak velkou hotovost neměli, dali proto neznámému muži šest tisíc korun. Muž poté odešel s tím, že zbytek peněz je potřeba uhradit následující den.

Seniorka si teprve po jeho odchodu chtěla informaci ověřit a zjistila, že syn si auto opravovat nenechával a že se tedy s největší pravděpodobností stala obětí podvodu. Dcera poté událost oznámila na policii.

UPOZORNĚNÍ:

Znovu upozorňujeme seniory, aby v žádném případě nedávali peníze cizím lidem.

Předtím, než někomu dáte finanční hotovost, je potřeba si každou informaci ověřit.

Pokud zjistíte, že jste naletěli podvodníkovi, neváhejte a ihned volejte linku tísňového volání policie -158.

23. září 2019, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem