Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Senioři pozor další podvodník

J.Hradec- Údajná výměna termokohoutů, kriminalisté žádají o pomoc.(Hlasová schránka 974 233 116) 

Jindřichohradečtí kriminalisté pátrají po neznámém podvodníkovi, který dne 28. srpna v době od 14:00 hodin do 14:20 hodin zazvonil v J. Hradci na byt v panelovém domě, na sídlišti Vajgar. Když mu poškozená seniorka (r.1931) otevřela, muž se představil jako pracovník bytového družstva a uvedl, že se bude provádět výměna měřičů spotřeby tepla na radiátorech v bytě tzv. termokohoutů  a seniorku  požádal o zaplacení zálohy ve výši 2 000 korun. Důvěřivá žena měla požadovanou finanční hotovost u sebe a tudíž ji bez zaváhání neznámému muži předala.

Popis podezřelého muže:  světlá pleť, věk 35-45 let, vysoký přibližně 180 cm, silnější postava, světlé vlasy, na ústech měl roušku, hovořil česky a  bez přízvuku

Oblečení:  světlé kalhoty, světlé triko s nápisem, bílé tenisky.

Jindřichohradečtí kriminalisté  žádají další možné poškozené, popřípadě svědky obdobného jednání a to zejména obyvatele bytových domů  nebo domů pro seniory, kde jsou umístěny kamery, aby zatelefonovali na linku 158 a  pomohli tak ustanovit osobu pachatele.  Děkujeme Vám!

Senioři nebuďte důvěřiví a nevydávejte své peníze cizím osobám pod jakoukoliv záminkou. Poraďte se se svými příbuznými, než se rozhodnete cokoliv zaplatit a rozhodně si nikoho cizího do bytu nepouštějte!

por. Mgr. Bc. Hana Millerová, jh.pis@pcr.cz

1.září 2020

vytisknout  e-mailem