Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Senioři, dejte si pozor na podvodníky

ZLÍNSKO: Evidujeme další dva případy pokusu o podvod. 

Během dneška jsme přijali hned dvě oznámení o okradení a pokusu o okradení seniorů podvodníky, dvaadevadesátiletý muž přišel o osmdesát tisíc korun.

Ve Zlíně v místní části Prštné zavolal dnes po poledni cizí muž na dvaadevadesátiletou seniorku, která pracovala na zahrádce, že jde zkontrolovat stav elektroměru. Když ho dovedla k domu, poslal ji pro doklady a hned šel za ní dovnitř do domu. Ve vstupu dovnitř mu žena zamezila a řekla mu, ať to řeší s její dcerou, která je majitelkou nemovitosti. Díky její duchapřítomnosti se jí nic neztratilo.

Ve druhém případě muž v Halenkovicích poblíž Napajedel přišel o osmdesát tisíc korun, které měl ve skříni. Neznámý muž vešel do domu otevřenými dveřmi, odcizil z ložnice peníze a poté šel do kuchyně, kde požádal sedícího seniora o kontakt na jeho syna. Senior předal muži kontakt a muž odešel. Že chybí jeho otci peníze, zjistil syn až dnes, k odcizení mělo dojít v pondělí dopoledne.

UPOZORNĚNÍ:

Upozorňujeme všechny seniory, aby byli obezřetní a zamezili cizím lidem vstupu do jejich obydlí!

Podvodníci používají různé druhy legend a záminek, pod kterými se chtějí dostat do domu.

Obecně platí, že pokud člověka neznáte, nedovolte mu vstoupit do svého domu.

Nejbližší rodinné příslušníky žádáme, aby svým rodičům či prarodičům vysvětlili, že není nutné mít doma větší obnos peněz, plně postačí peníze pro běžnou spotřebu.

26. května 2021, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem