Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Senioři bezpečně

Ve spolupráci s MČ Praha 6 se policisté z Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy sešli a popovídali si se seniory o zásadách bezpečného chování.  

 
Během měsíce října a listopadu policistky z Oddělení tisku a prevence spolu s vedoucím Místního oddělení policie Ruzyně navštěvovali domovy seniorů a domy s pečovatelskou službou na území Prahy 6. S přítomnými si povídali o zásadách bezpečného chování.
Diskutovalo se, jak se zachovat v situaci, kdy by je někdo chtěl okrást či podvodným prodejem připravit o majetek. Neopomenutelným tématem byla také obezřetnost během nakupování a odkládání tašek či kabelek do vozíků, zvláště v předvánočním období. Senioři se také dozvěděli, jak postupovat při výběru peněz z bankomatů. Velký důraz policisté kladli na podvodníky, kteří se snaží ze seniorů pod různými legendami získat finanční hotovost. Policista seznámil přítomné s nejnovějšími případy trestné činnosti páchané na seniorech, které se staly na území Prahy. Proběhla také názorná ukázka, jak by měly ženy správně nosit svou kabelku, aby se nestaly obětí krádeže. Také pánové by neměli nosit peněženky v kapsách u kalhot.
Senioři pozorně naslouchali všemu, co policisté říkali a nejvíce dávali váhu příkladům z praxe a názorným ukázkám.
Na závěr proběhla živá diskuse, kde se přítomní podělili o své zkušenosti a policisté odpovídali na četné dotazy seniorů. Setkání byla ukončena vřelým poděkováním policistům.
www.policie.cz/fotogalerie/setkani-se-seniory-v-praze-6.aspx

26. listopadu 2014

nprap. Bc. Jana Dudová

vytisknout  e-mailem