Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Seniorce sliboval nemožné

Karvinsko - Obviněný už z minulosti má na svědomí podvody na osobách vysokého věku 

Nepoctivec, který chce za každou cenu získat cizí peníze, umí vymyslet hodně důvěryhodnou legendu. Dokáže své „oběti“ přesvědčit, že zařídí i nemožné. Takový nepoctivec bývá empatický, chápavý, zdvořilý a působí velice důvěryhodně. A pokud se takový jedinec cíleně zaměří na seniory, bohužel často bývá úspěšný.

S jedním takovým nepoctivcem se setkala i 80letá žena z Karvinska. Dnes již obviněný (53) seniorce pod legendou slíbil, že jí pomůže s umístěním blízké osoby do zdravotnického zařízení. Důvěřivá paní, která přišla o své životní úspory měla zato, že „dobrodinec“ jí pomůže v nelehké životní situaci. Podezřelý nezůstal jen u slibu vyřešení jednoho problému, nadto ženě měl přislíbit budoucí se vypořádání i problémovým sousedem. Ovšem za všechny své „služby“ si měl převzít finanční hotovost, která zřejmě přesáhla 100 tisíc korun.

V uplynulých dnech komisař zahájil trestní stíhání a důvodně podezřelému muži sdělil obvinění ze spáchání zločinu podvodu. Obviněný muž byl v minulosti již třináctkrát soudně trestnán. Jeho trestná činnost byla převážně majetkového charakteru, kterou se dopouštěl vůči osobám vysokého věku.

V současné platnosti nouzového stavu je podezřelý muž ohrožen trestem odnětím svobody na dvě léta až osm let.

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková, 12. 3. 2021

vytisknout  e-mailem