Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Seniorce nabídli výměnu zámku a kování

JABLONEC NAD NISOU - Policie žádá občany o informace k případu. 

     V sobotu 8. ledna ve 13.30 hodin v Jablonci nad Nisou v ulici Jizerská v panelovém domě zaklepali dva muži na dveře bytu třiasedmdesátileté ženy. Po otevření jí nabídli výměnu vložky zámku a kování za nové - bezpečnostní typ ABUS D6. Muži jí dále sdělili, že výměnu provádějí v celém panelovém domě a že její byt je poslední, ve kterém výměna není ještě provedena. Předem seniorce také uvedli, že výměna stojí obvykle 14.500,- Kč a v současné době je toto v akci. Proto bude výměna stát 9.990,- Kč. Žena s výměnou souhlasila a vysloveně neřekla, že výměnu nechce. Muži ihned započali s výměnou vložky zámku a kování. Asi za 15 minut měli práci hotovou. Seniorka jim předala částku 10.000,- Kč – 10,- Kč jim nechala tzv. od cesty. Když se paní zeptala na fakturu za provedenou výměnu, tak jí sdělili, že všechny faktury budou dány centrálně do schránek. V té chvíli si myslela, že výměnu zámků zajišťuje družstvo.
 
    Po patnácté hodině se žena byla ptát ostatních nájemníků a zjistila, že byla v domě jediná, které byla výměna zámku a kování provedena. Byla také jediná, kterou uvedení muži oslovili. Proto celou událost ještě večer oznámila policistům.
 
     Provedeným šetřením bylo zjištěno, že hodnota vložky zámku je ve výši 600,- Kč a hodnota kování 1.500,- Kč. Zámek navíc není vůbec bezpečnostní typ vysoké kvality a klíč k němu lze zhotovit i bez přiložené karty s kódem.
 
 
Popis obou mužů:
  1. Muž byl ve věku kolem 40 – 45 let, bílé pleti, vysoký 170 -175 cm, štíhlé postavy, vlasy světle hnědé barvy – jejich délka 4 – 5 cm. Tvář měl hladce oholenou. Mluvil plynně česky bez přízvuku. Oblečen byl do trička – barva kombinace modrého a bílého pruhu, tmavě modrých riflí, černých bot.
  1. Muž byl ve věku kolem 35 – 40 let, bílé pleti, vysoký asi 180 cm, štíhlé postavy, vlasy tmavě hnědé česané na patku – délka asi 7 – 10 cm. Oblečen byl do trička světlé barvy.
      Policisté tímto žádají občany, kteří by mohli k uvedenému případu podat jakékoliv informace, aby je zavolali na telefonní číslo 974 474 654 (Obvodní oddělení Jablonec nad Nisou) nebo na linku 158.
 

nprap. Dagmar Sochorová, 14. 1. 2011

 

vytisknout  e-mailem