Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Senior ztratil peněženku s větším obnosem, poctivá nálezkyně ji téhož dne odevzdala na policejní služebnu

ČESKOLIPSKO - Díky ní jsme mohli 70letému muži peníze, které nutně potřeboval, vrátit. 

V sobotu 4. listopadu se ve večerních hodinách dostavila  na obvodní oddělení Policie ČR v Novém Boru paní Marie Weberová z České Lípy, aby nám odevzdala nalezenou peněženku s osobními doklady 70letého seniora a hotovostí 10 600 korun. Tato žena pracuje jako řidička autobusu u společnosti ČSAD Česká Lípa a.s. a v sobotu přepravovala cestující na trase Praha Střížkov - Nový Bor. Spoj odjížděl z hlavního města v 19.40 a cestoval v něm také 70letý senior, který po 21. hodině vystupil v České Lípě. Marie WeberováMarie Weberová

Z Prahy si s sebou na Českolipsko vezl hotovost ve výši 10 600 korun, se kterou měl  uhradit důležitou platbu. V penzionu, kde byl ubytovaný, ale zjistil, že peněženku s veškerými penězi, kterou si v Praze uložil do zadní kapsy kalhot,  nemá. Byl z toho hodně zoufalý, protože nevěděl, co si bez nich počne. Jeho obav jsme ho nečekaně zbavili ještě téhož dne před půlnocí, kdy  jsme ho telefonicky zkontaktovali a oznámili mu radostnou zprávu, že si může ztracenou peněženku i s celým jejím obsahem vyzvednout u nás na služebně.

Od paní Weberové jsme se dozvěděli, že ji objevila mezi sedačkami, když autobus po vystoupení posledních cestujících v Novém Boru na autobusovém nádraží prohlížela. Musela mu vypadnout z té zadní kapsy kalhot.

Měl ale štěstí, že si ji nevšiml  nepoctivý nálezce, ale že ji našla právě paní  Marie Weberová. A aby byla naše zpráva o tom, že mezi námi stále žijí dobří a poctviví lidé, kompletní, paní Weberovou jsme při její práci, kterou má moc ráda, vyfotili.

6. 11. 2023
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

Marie Weberová

Marie Weberová 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem