Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Senior zadržel lupiče - aktualizace

Devadesátiletý senior zadržel pětatřicetiletého podezřelého z loupeže. 

V pátek odpoledne přišel na autobusové zastávce Labe v Modřanech muž k ženě, která čekala na autobus. Tuto ženu si nejprve začal natáčet na mobilní telefon a pak se jí pokusil sebrat batoh, o který se s ní začal přetahovat. Toto napadení viděl svědek, zmiňovaný devadesátiletý senior, a ženu začal bránit. Po chvilce přetahování senior útočníka přemohl, dostal na zem a zalehl ho. Pak přiběhli na místo další lidé, kteří se zadržením lupiče pomohli do příjezdu policejní hlídky.

Během toho, co probíhalo zadržování podezřelého, poškozená z místa události odešla. Kriminalisté by s ní potřebovali mluvit a žádají, aby se sama ozvala na linku 158, nebo ať se ozve kdokoliv, jestli ji poznává.

Pětatřicetiletý cizinec je nyní podezřelý z trestného činu loupež a skončil v policejní cele. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody na deset let.

kpt. Jan Daněk – 29. 8. 2020

Aktualizace – Poškozená se včera večer sama přihlásila na policejním oddělení, jelikož se viděla v médiích a k věci bude kriminalisty vyslechnuta. Podezřelému již kriminalisté sdělili obvinění z trestného činu loupež a podali podnět na jeho vzetí do vazby.

Děkujeme všem, kteří pátrání po poškozené věnovali pozornost a přispěli tak k posunu ve vyšetřování.

kpt. Jan Daněk – 31. 8. 2020

vytisknout  e-mailem