Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Senior uvěřil báchorce

TRUTNOVSKO - Doplatil na důvěřivost a víru v dobré lidi. 

Policisté na obvodním oddělení v Trutnově ve čtvrtek 15. 10. přijali oznámení od 86letého muže, že se zřejmě stal obětí podvodnice. Téhož dne v dopoledních hodinách u jeho dveří v Trutnově zazvonila neznámá žena a sdělila mu, že nese přeplatek ze zdravotní pojišťovny 3.000 korun. Ukázala seniorovi pětitisícovou bankovku a požadovala vrátit dva tisíce korun. Muž tedy odešel do ložnice, kde měl uloženo v obálce 90.000 korun. Odebral z ní dva tisíce korun a šel je dát oné neznámé ženě.
Ta, aniž by pánovi předala pětitisícovou bankovku, řekla, že musí rychle odejít za kamarádkou, která na ni čeká, a již se nevrátila. Pán nejprve trpělivě čekal, ale když se nevracela, rozhodl se zajít do pojišťovny a informovat se na zmíněný přeplatek. Tam mu samozřejmě bylo řečeno, že peníze zasílají buď poštou, nebo na účet, ale hotovost v žádném případě domů klientům nenosí. V té chvíli pán pochopil, že se stal obětí podvodnice, a proto šel na polici.
Při následné prohlídce bytu  senior obálku se zbylými 88 tisíci korunami nenašel,  a tak se lze domnívat, že ji podvodnice stihla odcizit.
 
K popisu ženy podvedený muž uvedl, že ženě mohlo být mezi 40 – 50 lety, vysoká byla asi 150 cm, bílé pleti, měla tmavé vlasy a mluvila plynule česky.
Policisté se případem zabývají a obrací se opět na veřejnost s výzvou, aby v podobných situacích byli obzvlášť obezřetní, s cizími lidmi nekomunikovali a v žádném případě si je nepouštěli do bytu.
 
Preventivní video ke zhlédnutí zde...

Libuše Holá
16. 10. 2015,11:15
 

vytisknout  e-mailem