Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Senior se vydal hledat manželku do lesa, sám se však ztratil

SEMILSKO – Díky skvělé koordinaci složek IZS se jej podařilo nalézt. 

Obyčejná procházka do lesa, kde si chtěla seniorka ze Semilska nasbírat klestí, se během pár hodin změnila v dramatickou událost. Když se totiž vrátila domů, nejen, že byl dům zamčený, ale především se uvnitř nenacházel její 90letý manžel. Vzhledem k tomu, že senior nebyl zvyklý opouštět domov sám a již měl určité zdravotní problémy, měla žena o svého chotě skutečnou obavu. Když se jí ani za pomoci sousedů nepodařilo muže nalézt v okolí, kontaktovala po 18. hodině prostřednictvím linky 158 operačního důstojníka. Vzhledem k povětrnostním podmínkám, tmě a citelně padajícím teplotám k bodu mrazu, bylo rozhodnuto o realizaci pátrací akce v terénu.

Do pátrací akce se během chvíle zapojilo více jak sedm desítek profesionálů složek Integrovaného záchranného systému z řad Policie ČR, Hasičského záchranného sboru, ale i Horské služby. Avšak ani občané nezůstali k osudu seniora lhostejní a k pátrání se připojila i početná skupina dobrovolníků. Všichni společně propátrali více jak 250 hektarů mnohdy velmi náročného terénu ve značně nepříznivých podmínkách a zhruba po 4 hodinách od nahlášení události, se seniora podařilo nalézt. Následně jej z nepřístupného terénu dopravili na nejbližší komunikaci a předali do rukou zdravotníků při vědomí a bez zranění závažnějšího charakteru.

Nelze tedy jinak, než konstatovat, že nejen díky profesionalitě a skvělé koordinaci složek IZS, ale i obětavosti a vytrvalosti všech dobrovolníků, má tento příběh šťastný konec a všem náleží velké díky.

13.11.2022
por. Bc. Adéla Fialová
Oddělení tisku a prevence

vytisknout  e-mailem