Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Senior se stal obětí zlodějky

KRÁLOVÉHRADECKO - Ta si muže zřejemě vyhlédla, když se vracel domů od autobusové zastávky.  

Ve středu 2. 10. v Hradci Králové v městské části Lipky kolem poledne zazvonila u dveří bytu 91letého pána mladá žena. Muž v ní poznal paní, která mu ochotně přidržela hlavní vchodové dveře, když se vracel domů. Zřejmě si ho vyhlédla a počkala, až muž vejde do svého bytu, a pak u jeho dveří zazvonila.

Zajímala se o jeho situaci, jak je na tom finančně, kdo mu chodí na nákup a kdo mu vaří. Na dotaz, proč ji to zajímá, řekla, že je sociální pracovnice, která má na starosti seniory. Během rozhovoru dala mužovi tisíc korun, jako příspěvek na léky. To se mu zdálo podezřelé a požadoval od ženy nějaký doklad a telefonní číslo. Ta se však neustále odvolávala na to, že  mu přijde poštou dopis, kde vše bude uvedeno. Během hovoru ženě někdo neustále telefonoval. Když  se žena měla k odchodu, muž se domníval, že na něho čeká v chodbě, protože měl problémy s chůzí. Než však stihl dojít ke dveřím, žena z bytu rychle odešla. Slyšel už jen bouchnutí dveří. To se mu zdálo podezřelé. Šel se tedy podívat do pokoje, kam uložil tisíc korun, které od ženy obdržel. Byly pryč i s dalšími sedmi tisíci korun. Muž okamžitě zavolal na linku 158.
 
Policisté opět důrazně vyzývají seniory, aby si nikoho cizího do bytu nepouštěli a aby s cizími lidmi nehovořili o svých soukromých věcech. Podvodníci mají připravené nejrůznější historky a umí velice snadno a rychle starší lidi obelstít.
Libuše Holá
3. 10. 2013, 11:15

vytisknout  e-mailem