Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Senior přišel o peníze

Další senior se přesvědčil o drzosti pachatelů 

Další senior se přesvědčil o drzosti pachatelů
V těchto dnech policisté intenzivně šetří další případ okradeného seniora
V tomto případě pachatelka zazvonila dne 18.11.2009 v době okolo 13,00 hodin v obci Lomnice na zvonek rodinného domu starších občanů. Pod záminkou, že rozdává starobním důchodcům dárky, jednalo se o ovčí deky, pouze za uhrazení balného a poštovného, vnikla i přes výslovný nesouhlas majitele dovnitř domu. Při jednání se seniorem mu vytrhla z ruky obálku s penězi a odcizila částku ve výši přes 15 tisíc Kč. Pachatelka po krádeži z domu ihned utekla k zaparkovanému vozidlu světlé barvy, kde nastoupila jako spolujezdec. Vozidlo odjelo směrem na Bruntál.
Popis pachatelky :
Jednalo se o ženu snědší barvy pleti, vysokou okolo 155-160 cm, kratších tmavých vlasů a tmavých očí. Na sobě měla světlou zimní bundu bez kapuce, světlé kalhoty-rifle, na hlavě měla kšiltovku modré barvy, nemluvila plynule česky. 
Policisté věc šetří jako podezření z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.
V souvislosti s tímto případem, ale i případy podvodných jednání, které policisté šetřili v minulosti, zejména podomního prodeje, upozorňujeme veřejnost na opatrnost. Převážně senioři, aby nedůvěřovali neznámým osobám a mysleli na bezpečnost svého jednání ( nenechávat odemčené dveře, vždy se přesvědčit předem, než otevřete, kdo za dveřmi stojí, nevěřit výhodnosti podomního prodeje, vždy požadovat od opraváře, pracovníka úřadu atd. služební průkaz nebo je vhodné přímo zavolat na úřad nebo instituci, na kterou se osoba odvolává.)   
Také žádáme, aby občané v případě jakéhokoliv podezření z podvodného jednání nebo pohybu podezřelých osob v místě bydliště a jeho okolí, volali linku 158.                                                                                            
  
Nedal přednost a zranil spolujezdce a řidičku
Policejní komisař SKPV Bruntál zahájil v těchto dnech trestní stíhání 20letého muže z Uherského Hradiště pro trestný čin ublížení na zdraví. Toho se měl dopustit tím, že dne 19.6.2009 v Karlově Studánce řídil vozidlo Citroen a při průjezdu křižovatkou nedal přednost v jízdě 23leté řidičce vozidla Opel. Došlo k čelnímu střetu automobilů a citroen ještě narazil do dopravní značky. Při nehodě utrpěla řidička i spolujezdec z citroenu zranění s dobou léčení delší než 7 dní. Způsobená škoda činila 138 tisíc Kč.
 
Z prodejny odcizili alkohol, cigarety a peníze
Z trestných činů krádeže a poškozování cizí věci byli v těchto dnech obviněni dva mladí muži ve věku kolem 21let z Rýmařovska. Svého trestního jednání se měli dopustit tím, že dne 16.8.2009 rozbili cihlou skleněnou výplň okna potravin na ulici Opavské v Rýmařově. Vnikli dovnitř a odcizili cigarety, různý alkohol (pivo a Metaxu) a kovový trezor s finanční hotovostí 2 tisíce Kč. Způsobená škoda činí 16 tisíc Kč.
 
Kradl naftu
Vrbenští policisté objasnili krádež nafty v Karlovicích. Včera dne 19.11.2009 sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestných činů poškozování cizí věci a krádeže 19letému mladíkovi. Ten měl dne 12.10.2009 v Karlovicích proděravět kapesním nožem palivovou nádrž u zaparkovaného vozidla Felicia a odcizil nejméně 20 litrů benzínu. Svým jednáním způsobil majiteli škodu v celkové výši přes 6 tisíc Kč.
  

komisař por. Bc. Tušková Pavla

vytisknout  e-mailem