Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Senior Kurýr - preventivní projekt určený seniorům

KARLOVARSKO – Seniore, dávej si pozor! 

V loňském roce probíhal na území Karlovarského kraje preventivní projekt s názvem „Senior Kurýr“, který byl zaměřen na osoby starší 60 let.

Cílem projektu bylo zejména snížení nápadu trestné činnosti páchané na seniorech a zvýšit pocit jejich bezpečí, jak při ochraně svého majetku, života i zdraví. Projekt se dále orientoval na informovanost seniorů a zvýšení jejich právního vědomí. Účelem projektu bylo zaměřit se i na neaktivní seniory, kteří nenavštěvují oslovené seniorské spolky.

Projekt „Senior Kurýr“ byl zprvu realizován jen na územní Karlovarska, kdy preventisté oslovovali seniorské spolky a pečovatelské domy s možností návštěvy a následné besedy určené seniorům. Sami senioři měli získané vědomosti z besedy šířit dál mezi své přátele a neaktivní seniory a zvyšovat tak jejich právní povědomí a informovanost. K tomu jim měl dopomoct balíček metodických pomůcek, jenž každý Senior Kurýr v závěru besedy obdržel.

Vzhledem ke zvýšenému zájmu seniorů byli s projektem seznámeni i senioři z dalších míst Karlovarského kraje a projekt bude nadále realizován na krajské úrovni i v letošním roce. V případě Vašeho zájmu o besedu ve Vaší obci či seniorském spolku nás prosím kontaktujte na emailové adrese: vera.hnakova@pcr.cz.

Projekt Senior Kurýr v Karlovarském kraji probíhal díky finanční podpoře Ministerstva vnitra České republiky.

nprap. Mgr. Věra Hnátková
7. 1. 2020

Odkazy do noveho okna

Projekt Senior Kurýr

Projekt Senior Kurýr 

Detailní náhled

Projekt Senior Kurýr

Projekt Senior Kurýr 

Detailní náhled

Projekt Senior Kurýr

Projekt Senior Kurýr 

Detailní náhled

Projekt Senior Kurýr

Projekt Senior Kurýr 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem