Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Senior byl během dvou měsíců devětkrát přistižen při krádeži

JIHLAVA: Nyní je podezřelý ze spáchání trestného činu. 

Ze spáchání trestného činu krádež je podezřelý pětašedesátiletý muž z Brněnska. V průběhu listopadu a prosince navštívil různé jihlavské obchodní domy a kradl zde vystavené zboží.
 
V polovině listopadu odcizil v obchodním domě na ulici Okružní volně vystavené balení kávy. Na konci měsíce se v kapse bundy snažil bez zaplacení odnést z obchodního domu na ulici Brněnská čtyři balení tabáku. Na začátku prosince krádež stejného zboží na stejném místě neúspěšně zopakoval. V pátek 4. prosince po čtvrté hodině odpoledne odcizil v obchodním domě na ulici Romana Havelky zboží v hodnotě více než 1 500 korun. Následující den večer se pokusil ze stejného místa bez zaplacení odnést dvanáct nožů a šest škrabek. O dva dny později chtěl odcizit zubní pasty v obchodním domě na Masarykově náměstí. Deset kusů tohoto zboží si schoval do kapes bundy a prostorem pokladen prošel bez zaplacení. Čtyřiatřicet kusů zubních past odcizil o několik dní později ještě v obchodním domě na ulici Hradební. V dalších dvou případech odcizil zboží v obchodním domě na ulici Brněnská. Balení tabáku si do kapsy bundy ukryl v polovině prosince a v neděli 27. prosince ráno různé potraviny uschoval do tašky.
 
Po krádeži byl muž vždy kontrolován pracovníkem ostrahy a nepoškozené zboží dobrovolně vydal. Policisté skutky vzhledem k tomu, že jednotlivé škody nepřesahovaly částku pět tisíc korun a muž nebyl za trestný čin krádež v posledních třech letech odsouzen nebo potrestán, šetřili jako přestupky proti majetku.
 
Nyní však již při součtu všech odcizených věcí překročila jejich celková hodnota částku sedmi tisíc korun. Policisté tudíž věc překvalifikovali na podezření ze spáchání trestného činu krádež.  

vytisknout  e-mailem