Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Semtex a rozbušku přinesl v kraťasech na policii

J.Hradec - Pyrotechnická služba vyrazila na místo ihned.(Hlasová schránka 974 233 116) 

Včerejšího dne hodinu a půl po poledni  se do budovy policie, územního odboru J.Hradec dostavil na odbor služby pro zbraně a bezpečnostní materiál muž, který vedl za ruku svou nezletilou dceru. Ze svých kraťasů vyndal z jedné kapsy nejméně  70g plastické trhaviny PL Np 10 (SEMTEX 10) a z druhé kapsy 1kus rozbušky Ž se zápalnicí o délce nejméně 30cm. Sempex i rozbušku policistům odevzdal v rámci tzv. „Zbraňové amnestie“. Nálezce se  na základě zániku trestnosti k původu věcí odmítl vyjádřit. Policisté z oddělení pro zbraně a bezpečnostní materiál  ihned cestou operačního střediska  policie z důvodu přijetí náloživa a iniciátoru vyžádali  na místo
pyrotechnickou službu z Českých  Budějovic. Přivolaný pyrotechnik převzal plastickou trhavinu semtex i rozbušku se zápalnicí  k bezpečné likvidaci.
 
trhavina semtex a rozbuškatrhavina semtex a rozbuška
V rámci „zbraňové amnestie“ bylo do dnešního dne na PČR, Územní odbor J.Hradec přineseno občany prozatím 25 zbraní a 220 kusů střeliva.
 
Policie varuje:
Občané, pokud naleznete výbušniny, miny, letecké pumy, rakety či jiné pozůstatky z II. světové války, případně jakýkoliv předmět toto připomínající, s předmětem rozhodně vůbec nemanipulujte a ihned  nález oznamte na tísňovou  linku 158. V případě Vaší neodborné manipulace ohrožujete nejen život svůj, ale i život a zdraví dalších osob!  
 
por. Mgr. Bc. Hana Millerová, jh.pis@pcr.cz
5. září 2014

vytisknout  e-mailem