Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Seminář „Průběžné odborné vzdělávání pracovníků policejních specialistů v oblasti prevence kriminality v SVL“

7. 4. 2022 

Aktivita č. 24

Dne 7. dubna 2022 proběhla v rámci projektu PDP1 „Prevence kriminality nejen v SVL „plánovaná aktivita  - seminář „Jednání styčných důstojníků pro menšiny Policie ČR“ s tématem  „Církev a menšiny – spolupráce mezi církvemi a PČR za účelem zvýšení důvěry v SVL“který byl realizován v zařízení ZSMV Praha Spiritka.

Projekt vychází z Akčního plánu prevence kriminality na léta 2022 – 2027 Zajišťovat vzdělávání v oblasti prevence kriminality se zaměřením na preventivní působení v sociálně vyloučených lokalitách
a lokalitách sociálním vyloučením ohrožených; vychází ze Strategie pro práci Policie ČR ve vztahu k menšinám.

Citlivou otázku představuje kontakt příslušníků bezpečnostního sboru s příslušníky jiných národnostních kultur. Práva národnostních kultur jsou dnes chápána jako integrální součást lidských práv. Jelikož některé menšinové komunity jsou považovány za zvlášť zranitelné skupiny, je na místě věnovat znalosti menšinových práv a menšinových specifik patřičnou pozornost.

Semináře se účastnilo 65 posluchačů především z řad Policie ČR. Účastníci byli seznámeni s tématem důsledného uplatňování antidiskriminačních postupů v policejní práci, transparentnosti a prevence kriminality v menšinových skupinách a na spolupráci Policie ČR se samosprávou, nevládním sektorem, církví a samotnými menšinami. Smyslem policejní práce ve vztahu k menšinám dle zásad Strategie je uplatňování rovného, korektního přístupu a respektování menšinových odlišností.

Tyto semináře budou i nadále pokračovat, vzhledem k velikému zájmu o toto téma je možné i jeho rozšíření o další oblasti.

Setkání styčných důstojníků pro menšiny - Policie České republiky  

ENGLISH VERSION

pplk. Mgr. Ivana Ježková, MBA, publicistka projektu

Odkazy do noveho okna

7. 4. 2022

7. 4. 2022 

Detailní náhled

7. 4. 2022

7. 4. 2022 

Detailní náhled

7. 4. 2022

7. 4. 2022 

Detailní náhled

7. 4. 2022

7. 4. 2022 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem