Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Kriminalistický ústav

Policie České republiky – Kriminalistický ústav

Seminář Věda a výzkum v KÚP zahájil ředitel Kothaj

Znalci Kriminalistického ústavu Praha (KÚP) prezentovali výsledky některých výzkumných projektů zástupcům odborné veřejnosti. 

seminář 08V budově Ministerstva vnitra ČR se 22. března 2017 konal seminář s názvem Věda a výzkum v Kriminalistickém ústavu Praha 2017, který ústav pořádá již více než 10 let. Seminář je určen pro policisty, zaměstnance ministerstva vnitra, státní zástupce, soudce a pracovníky znaleckých pracovišť policie a Vojenské policie.    

Účastníci semináře vyslechli deset zajímavých přednášek z oblasti genetiky, forenzní antropologie, fyzikální chemie či počítačových analýz, které prezentovaly nejnovější poznatky z vědecko-výzkumné činnosti znalců KÚP. Všechny přítomné pozdravil ředitel KÚP plk. Mgr. Luboš Kothaj, který neskrýval radost z účasti bezmála stovky zástupců resortu a odborné veřejnosti. „Jsem potěšen, že se počet účastníků semináře rok co rok zvyšuje, což svědčí o tom, že máte o oblast forenzního výzkumu zájem,“ uvedl ředitel Kothaj a připomněl, že výzkumná činnost je nedílnou součástí práce znaleckého pracoviště. „Mnohdy jsou zapotřebí speciální postupy a metody, kterými lze aplikovat běžné vědecké poznatky do kriminalistické praxe,“ dodal ředitel.

Dvě významná ocenění za výzkumnou činnost
Pracovníci KÚP řeší v současné době 14 projektů programu Bezpečnostního výzkumu MV. V této oblasti jsou poměrně úspěšní, již dvakrát jim byla udělena Cena ministra vnitra za mimořádné výsledky dosažené v oblasti bezpečnostního výzkumu. Poprvé ji obdržel řešitelský tým KÚP v roce 2012 za výzkum v oblasti povýstřelových zplodin a podruhé v roce 2015 za výsledky dosažené ve výzkumném projektu ve forenzní antropologii.

kpt. Mgr. Petra Srnková
Kriminalistický ústav Praha Policie ČR
24. března 2017

Odkazy do noveho okna

seminář 01

seminář 01 

Detailní náhled

seminář 02

seminář 02 

Detailní náhled

seminář 04

seminář 04 

Detailní náhled

seminář 05

seminář 05 

Detailní náhled

seminář 06

seminář 06 

Detailní náhled

seminář 07

seminář 07 

Detailní náhled

seminář 10

seminář 10 

Detailní náhled

seminář 12

seminář 12 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem