Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Seminář „Romský jazyk a kultura – vzdělávání policistů zařazených zejména na problematice majetkové trestné činnosti“

20. 5. 2022 

Aktivita č. 25

Dne 20. května 2022 v rámci projektu PDP1 „Zvýšení policejní kompetence v prevenci a boji proti kriminalitě, posílení komunikačních dovedností s veřejností a povědomí o lidských právech„ proběhla plánovaná aktivita  - seminář „Romský jazyk a kultura – vzdělávání policistů zařazených zejména
na problematice majetkové trestné činnosti“
který byl realizován na Krajském ředitelství policie Karlovarského kraje v Karlových Varech.

Jednou z centrálních povinností státu je jednat v souladu s lidskými právy. Kromě toho je však jeho úkolem aktivně zajišťovat lidská práva i ve vztahu mezi soukromými subjekty. Citlivou otázku představuje kontakt příslušníků bezpečnostního sboru s příslušníky menšin. Práva národnostních
i jiných menšin jsou dnes chápána jako integrální součást lidských práv. Jelikož některé menšinové komunity jsou považovány za zvlášť zranitelné skupiny, je na místě věnovat znalosti menšinových práv a menšinových specifik patřičnou pozornost.

Cílem bylo seznámit účastníky s kulturními aspekty romské komunity s návazností na specifika páchání trestné činnosti, doplněné o speciální jazykovou část.

Semináře se účastnilo 39 policistů - specialistů. Tyto semináře budou i nadále pokračovat v rámci dalších  krajských ředitelství.

ENGLISH VERSION

pplk. Mgr. Ivana Ježková, MBA, publicistka projektu

vytisknout  e-mailem