Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Seminář pro policisty

Novojičínsko - Podvody na internetových portálech. 

Oblíbenost nákupů a prodej zboží přes internet neustále roste. Novojičínští policisté stále častěji vyšetřují podvodné jednání spojené s těmito obchody.

V pátek 23. listopadu se podařilo uspořádat seminář s jednou takovou společností - Allegrogroup, která má sama zájem udělat vše pro bezpečnou ochranu a prodej zboží svým zákazníkům.  Samotná společnost v souladu s platnou legislativou s policisty již spolupracuje a můžeme říci, že se tato spolupráce již několikrát osvědčila.

Připravené školení policistů bylo zaměřené na samotnou ochranu obchodujících klientů a postupů jak co nejúčinněji zasáhnout proti jednotlivým podvodníkům.

Opakovaně prověřujeme podvodné případy spojené s prodejem automobilů, mobilních telefonů, ale i se zvířaty. Důvěřivost poškozených je mnohdy neskutečná. Jsou schopni opakovaně zasílat pod různými legendami prodávajícího nemalé finanční částky a svého vytouženého zboží nikdy nedosáhnou. Škody v jednotlivých případech dosahují v řádech tisíců až stovek tisíců korun.

Stává se, že na základě jednoho oznámení podvedeného následně zjišťujeme, že podvedených je daleko více a to na území celé republiky. Abychom tyto podvodné praktiky odhalili a pachatele zjistili, a předešli tomu, aby podvedených nebylo ještě více, potřebujeme jim v tomto jednání zabránit. K tomu potřebujeme informace od jednotlivých správců internetových portálů.


              
Ilustrační foto ze semináře naleznete zde:    foto1    foto2    foto3    foto4

Tisková zpráva ze dne 23. listopadu 2012

por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem