Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Seminář "Mezioborové vzdělávání za účelem zvýšení bezpečnosti seniorů"

17.6.2021 

Dne 17. června 2021 proběhla v rámci projektu PDP1 plánovaná aktivita č. 26 s názvem Mezioborové vzdělávání za účelem zvýšení bezpečnosti seniorů", seminářkterý byl z důvodu pandemie koronaviru realizován online.

Jeho cílem bylo komplexně provést účastníky problematikou podvodného jednání páchaného na seniorech. Seminář byl zaměřen na koordinátory prevence krajských ředitelství policie. Byla  představena problematika, proveden popis podvodného jednání uplatňovaného na seniorech na praktických příkladech a trénink pozornosti v průběhu kazuistik.

Účastníci byli seznámeni s postupem, jak proškolovat a předávat zkušenosti v rámci své praxe, ve spolupráci s krajskými úřady a v rámci besed se seniory jako nezbytné osvěty vzhledem ke stárnoucí populaci v oblasti podvodného jednání uplatňovaného na seniorech.

V České republice je obecně s významem slova „Senior“ spojena osoba, která dosáhla 60 let věku, ve většině vyšetřovaných případů jsou oběti ve věku  75 – 90 roků. Senioři jsou osoby důvěřivé, bezbranné, osamělé, ochotné pomáhat druhým, a právě pro tyto vlastnosti a svůj zdravotní a případně psychický stav se stávají „vhodnou obětí“ trestné činnosti. Senioři patří do skupiny zvlášť zranitelných obětí.

Semináře „Mezioborové vzdělávání za účelem zvýšení bezpečnosti seniorů“ se účastnilo 32 posluchačů především z řad Policie ČR. Tyto semináře budou pokračovat, vždy pro vybranou skupinu (např. koordinátoři prevence krajských úřadů, zaměstnanci Pošty apod.).

ENGLISH VERSION

pplk. Mgr. Ivana Ježková, MBA, publicistka projektu

Odkazy do noveho okna

Zvýšení bezpečnosti seniorů

Zvýšení bezpečnosti seniorů 

Detailní náhled

Zvýšení bezpečnosti seniorů

Zvýšení bezpečnosti seniorů 

Detailní náhled

Zvýšení bezpečnosti seniorů

Zvýšení bezpečnosti seniorů 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem