Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Semilští kriminalisté odhalili domácí laboratoř na výrobu pervitinu v bytě 41letého muže

KRAJ - Odpyká si 3,5letý trest a pak ho čeká odvykací terapie. 

Dne 12. července letošního roku Okresní soud v Semilech poslal na 3,5 roku do věznice 41letého muže z Libereckého kraje za spáchání zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a také přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Jeho trestní stíhání probíhalo od počátku vazebně a později jako obžalovaný uzavřel se státním zástupcem dohodu o vině a trestu.

V listopadu roku 2022 ho semilští kriminalisté zadrželi v jednom bytě na Liberecku, kde měl domácí laboratoř na výrobu pervitinu s připravenou kapalnou směsí, ze které by mohl vyrobit nejméně 119 gramů pervitinu. Po jeho zadržení provedli kolegové domovní prohlídku hned na dvou adresách. Při nich zajistili předměty a chemické látky, které slouží k výrobě pervitinu, 21 kusů transdermálních náplastí s obsahem fentanylu, 94 gramů rostlinné sušiny konopí a „provozní“ hotovost ve výši 188 000 korun.

Okresní soud v Semilech později rozhodl o propadnutí všech zajištěných věcí včetně celé této finanční částky. Pervitin z jeho domácí laboratoře zčásti užil sám pro svoji potřebu, zčásti rozprodal nejméně 6 lidem a v několika případech drogou obdaroval své známé za různé služby, například za venčení psa. Soud potvrdil dohodu obžalovaného se státním zástupcem o vině a trestu a navíc mu nařídil ústavní léčbu jeho závislosti na drogách. Rozsudek je pravomocný.

Za první pololetí letošního roku jsme v celém kraji odhalili 40 případů přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, ve kterých jsme zahájili trestní stíhání 30 lidí a 59 skutků s právní kvalifikací nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, ve kterých jsme zahájili trestní stíhání 56 lidí. Kromě toho jsme při páchání  přestupku spočívajícím v držení drogy přistihli 747 lidí, z nich 455 zaplatilo pokutu a 292 lidí se z držení drog bude zodpovídat ve správním řízení. V blokovém řízení za držení drog zaplatilo 455 přestupců celkem 1 050 400 korun.

Pod článkem si můžete prohédnout fotodokumentaci k případu dnes již pravomocně odsouzeného 41letého muže z Libereckého kraje, kterou policisté pořídili při domovních prohlídkách.

7. 8. 2023
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

zajištěná destilační tříhrdlá baňka

zajištěná destilační tříhrdlá baňka 

Detailní náhled

transdermální náplasti s obsahem fentanylu

transdermální náplasti s obsahem fentany... 

Detailní náhled

zajištěná finanční hotovost

zajištěná finanční hotovost 

Detailní náhled

zajištěné předměty a chemikálie

zajištěné předměty a chemikálie 

Detailní náhled

zajištěné chemikálie

zajištěné chemikálie 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem